DSC_8311.jpg

Dr. Kassay Viktória  kisállatgyógyász szakállatorvos     

 tel:  30/383-0246 

          Dr. Kassay Viktóriának hívnak, és 1999-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Tizenhárom évesen, James Herriot könyveit olvasva döntöttem el hogy állatorvos leszek. Addig csak annyit tudtam, hogy a biológia érdekel, és sokáig Durell nyomán amatőr természetbúvárnak készültem. Sajnos ez nem szerepelt választható szakmaként a pályaválasztási tanácsadó könyvekben. Ma már nem bánom.
          Mivel magam is lelkes állattartó vagyok, a saját bőrömön tapasztalom mit jelent gondoskodni egy állatról, aggódni érte. Ez sokat segít a munkám során, hogy átérezzem az állattartók gondjait, nehézségeit, és igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni nekik. 2011-2013-ig kisállatgyógyász szakállatorvosi képzésen vettem részt, és másoddiplomát szereztem, hogy a lehető legkorszerűbb ellátást biztosítsam a gazdik és kedvenceik részére. Kedvenceim a 15 éves szálkás tacsika Kincső, és a fiatal hovawart Szellő kutyám.
          Nagy ajándéknak tekintem a sorstól, hogy olyan munkát végezhetek, ami ekkora örömet okoz a számomra. 

DSC_8562.jpg

Dr.Rábai Valéria

állatorvos

Dr. Rábai Valériának hívnak, és 2016-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Kicsi korom óta imádom az állatokat. Bár egy panellakásban nőttem fel, mindig akadt egy nyuszi vagy egyéb kisállat körülöttem. Középiskolás koromban kezdtem lovagolni, és a lovakba is azonnal beleszerettem. Amikor tehettem, a nyaraimat a Nyíregyházi Állatparkban töltöttem gyakornokként. Soha nem volt kérdés, hogy állatorvos szeretnék lenni.

Tanulmányaim során egyaránt közel került hozzám a kisállatgyógyászat, illetve a hatósági munkakör is. Az egyetem elvégzése után a NÉBIH-nél helyezkedtem el, mint hatósági állatorvos, így aktívan foglalkozhatok az élelmiszerlánc-biztonsággal. Hatósági munkám mellett azonban soha nem adtam fel a kisállatgyógyászat iránti szeretetemet. Ezért is külön öröm számomra, hogy ismét visszatérhetek a rendelőbe.

Az állatokról való gondoskodás kihívásainak gazdiként is igyekszem megfelelni. A mindennapok során egy fáradhatatlan lajkafiúval keressük az újabbnál újabb kalandokat.

DSC_8365.jpg

Szegedi Szilvia asszisztens

      Szegedi Szilviának hívnak. Gyermekként olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy bár a belvárosban laktunk szüleimmel és testvéremmel egy polgári lakásban, apukám állatszeretete nagyon erősen meghatározó volt egész életünkben.

     Mindenféle háziállat megfordult nálunk életvitelszerűen amit anyukám szó nélkül tűrt, pedig rövid ideig még egy csirke is élt velünk. Voltak kisrágcsálók, madarak, akváriumi állatok többféle fajtája, kutyák, nyúl. Mindig csodáltam, hogy mennyire jó érzékkel bánik az állatokkal, cserébe pedig őszinte szeretettel és bizalommal közeledtek hozzá házikedvenceink, sőt a környék összes állatkája. Kislányként nagyon sokat sündörögtem körülötte és észrevétlenül szívtam magamba az ismereteket és ennek a csodálatos miliőnek az energiáját. 

      Bár egészségügyi végzettségem után mégis a pedagógia pálya felé kanyarodva szereztem diplomákat, lehetőségem nyílt újra visszakanyarodni eredeti szakmám irányába, és Dr. Kassay Viktória szárnyai alatt új ismerek megszerzése után 2018 tavaszától én is A Zöldövezet Állatorvosi Rendelő csapatát erősítem, mint asszisztens. Jelenleg egy csapat különböző akváriumi élőlény, egy nyuszi és egy sűrűn nálunk vendégeskedő cica színesíti kis családunk életét.